Naujienos

Atgal

Naujienos

Progas svaisčiusi ,,Minija" pralaimėjo paskutinį sezono mūšį

2019 10 27

Spalio 27 d. Kretingos ,,Minija" sužaidė paskutiniąsias šio sezono, XXVIII turo rungtynes išvykoje su Kauno ,,Hegelmann Litauen", kuriose sprendėsi VII vietos likimas ir jose teko pripažinti varžovų pranašumą rezultatu 0:2. Vis dėl to Kėdainių ,,Nevėžio" pergalė namuose 3:2 prieš Jonavos ,,Jonavą" leido išsaugoti VIII turnyrinės lentelės poziciją.
Rungtynes sėkmingiau pradėjo aikštės šeimininkai, kurie jau pirmoje atakoje vos nenubaudė atidumo stokojusius ,,Minijos" futbolininkus. 7 min. po gynėjo R. Yegba ir vartininko E. Grudžio nesusikalbėjimo prie ,,Minijos" vartų kilo dar vienas ,,gaisras", bet bendromis pastangomis pavyko apsiginti. 10 min. pirmą realesnę galimybę susikūrė ir ,,Minijos" puolėjas E. Andriušis, bet jo iš daug maž 16 m. smūgiuotas kamuolys sudrebino varžovų vartų konstrukciją. 23 min. varžovų vartų skresinį sudrebino ir ,,Minijos" krašto gynėjas G. Gumbaravičius, 30 min. puikaus perdavimo sulaukė ir veteranas G. Juška, bet toje situacijoje į kairį kampą smūgiuotą kamuolį atrėmė vartininkas M. Daškus. 35 min. į kretingiškių vartus, po R. Yegba pražangos prieš varžovų puolėją buvo paskirtas 11 m. baudinys, kurį šaltakraujiškai į kairįjį vartų kampą realizavo laikinosios sostinės komandos saugas B. Olencevičius taip išvesdamas šeimininkus į priekį. Praėjus 8 minutėms į ,,Minijos" vartus krito ir antrasis įvartis - vartininkas E. Grudys atrėmė pirmą varžovų smūgį, bet prie kamuolio pirmas suskubo šeimininkų saugas U. Lekečinskas pasiuntęs antrą įvartį ir pirmasis kėlinys tuom ir baigėsi atsiliekant rezultatu 0:2. Antrasis kėlinys prasidėjo prarastu varžovų budrumu, kuomet jau pirmoje atakoje Y. Traore iššoko vienas prie varžovų vartininką, bet nepavyko iš karto susitvarkyti su kamuoliu ir varžovams pavyko apsiginti. 61 min. dar vieną pavojingą momentą turėjo G. Juška, bet jo realizuotas baudinys skriejo šalia vartų. 70 min. G. Juška turėjo ir dar vieną pavojingą momentą prie varžovų vartų, bet po puikaus perdavimo iš krašto nepavyko galvą nukreipti kamuolio į vartus. ,,Minija" šiose rungtynėse turėjo ir daugiau pavojingų momentų, bet jų realizuoti nepavyko ir sezoną teko užbaigti pralaimėjimu.

Komandos vyr. trenerio Valdo Trakio komentaras apie rungtynes: ,,Deja, pralaimėjome paskutines sezono rungtynes. Iš principo esu rungtynėmis patenkintas rungtynėmis, neturiu žaidėjams priekaištų dėl noro kovoti ir atsidavimo. Turėjome begalę moment7 įvarčiui pasiekti, 4 kartus varžovus gelbėjo vartų konstrukcijos. O varžovas imušė ir pasiekė pergalę. Toks jau būna kartais būna futbolas".


Kretingos ,,Minijos" sudėtis šiose rungtynėse: E. Grudys (vartininkas), P. Juška, A. Vilavičius, G. Gumbaravičius, R. Yegba (geltona kortelė), D. Navikas, D. Surblys (kapitonas), A. Solovyev, Y. Traore, G. Juška ir E. Andriušis.
Keitimai: V. Jeruševičius.