Naujienos

Atgal

Naujienos

,,Minija" namuose iškovojo svarbią pergalę prieš sostinės komandą

2019 09 28

Rugsėjo 27 d., Kretingos ,,Minija", XXVI ture, priešpaskutinėse namų rungtynėse 2:0 nugalėjo Vilniaus FK ,,Vilnių" ir atsirevanšavo už pirmajame rate patirtą apmaudų pralaimėjimą 4:5.

Rungtynes aktyviau pradėjo svečiai iš sostinės, jie daugiau žaidė su kamuoliu, o ,,Minija" kantriai ir užtikrintai dirbdami gynyboje neleido varžovams susikurti pavojingesnių situacijų prie savųjų vartų. Pirmasis pavojingas ,,Minijos" epizodas įvyko 25 min. kada G. Juška iš už baudos aikštelės prieigų sudrebino vartų skersinį. Pirmo kėlinio viduryje po individualaus P. Malinausko reido kamuolys prašvilpė greta E. Grudžio ginamų vartų virpsto. 30 min. Y. Traore turėjo momentą, bet sudelsė smūgiuoti dešine koja, o kairiąją atlikti tikslaus smūgio nepavyko. 37 min. Y. Traore sulaukė puikaus perdavimo ir iššokęs prieš vartininką nukreipė jį į A. Kalinausko vartus taip išvesdamas šeimininkus į priekį 1:0. Pirmajame kėlinyje daugiau pasižymėti nepavyko ir komandos į pertrauką išėjo ,,Minijai" turint trapią persvarą 1:0. Po pertraukos jau Kretingos komanda daugiau žaidė su kamuoliu versdami svečius, kurie pripratę žaisti ant dirbtinės dangos, gintis nuo ,,Minijos" atakų. Antajame kėlinyje teritorinę persvarą perėmė ,,Minija", bet pirmą pavojingesnį momentą pavyko sukurti, kai po ilgo perdavimo kamuolį ore numetė G. Juška, o Andriušis smūgiavo tiesiai į vartininką. Praėjus 10 minučių tas pats Andriušis puikiai susitvarkė su varžovų gynėjais, bet į vartus nepataikė. Dar už keletos minučių E. Andriušiui pavyko pasižymėti savo įvarčiu, iššokus prieš varžovų vartininką nestipriu, tačiau tiksliu smūgiu padvigubino rezultatą. Per paskutinį pusvalandį komandoms kažko pavojingesnio sukurti nebepavyko ir rungtynių rezultatas nebepasikeitė. ,,Minija" šventė pergalę prieš vienus iš tiesioginių konkurentų dėl aukštesnių pozicijų ir bent laikinai pakilo į aštuntą turnyrinės lentelės poziciją. Galutinė vieta turnyrinėje lentelėje spręsis likusiuose triejuose turuose: kitą savaitgalį išvyką į Kupiškį, spalio 12 d. namuose su pirmos lygos lyderiais Telšių ,,Džiugu", o sezoną baigs išvykos rungtynėmis su Kauno ,,Hengellmann Litauen" spalio 27 d. 

Kretingos ,,Minijos" vyr. trenerio Valdo Trakio komentaras: ,,Manau, pelnytai laimėjo stipresnė komanda. Po pralaimėjimo Šiauliuose buvo būtina pasiekti pergalę ką ir pavyko padaryti. Sužaidėme su geru atsinešimu ir energija, vykdėm savo susitarimus ir nugalėjome".

Kretingos ,,Minijos" sudėtis šiose rungtynėse: E. Grudys (vartininkas), P.Juška, A. Vilavičius, E. Andriušis, G.Juška, A Solovyev, D. Navikas, R. Yegba, Y. Traore, A. Skurdelis ir D. Surblys (kapitonas).

Keitimai: G. Gumbaravičius, S. Coulibaly, A. Pipiras ir G. Steckys.

Žiūrovai: 200.