Naujienos

Atgal

Naujienos

,,Minija" pasiekė trečią pergalę iš eilės

2019 08 18

Šeštadienį, rugpjūčio 17 d. Kretingos ,,Minija" išvykoje 7:0 nušlavė Mažeikių ,,Atmosferą" ir atsirevanšavo už lygiąsias 1:1 įvykusias Kretingoje.

Kretingos ,,Minija" nuo pat rungtynių pradžios žaidė pirmu numeriu, varžovai visiškai atidavė iniciatyvą ir neilgai trukus pasiekė pirmą įvartį 7 min. vienas prieš varžovų vartininką atsidūręs Y. Traore smūgiu nuo skersinio išvedė ,,minijiečius" į priekį, po 5 min. antrąjį komandos įvartį tiksliu smūgiu pelnė D. Navikas, po pelnyto antro įvarčio ,,Minija" toliau laikė rungtynių kontrolę ir iniciatyvą, po vieno iš smūgių  22 min., kurį atrėmė varžovų vartininkas, pirmasis prie kamuolio suskubo ,,Minijos" puolėjas E. Andriušis pasiekęs trečiąjį komandos įvartį. Besibaiginat pirmajam kėliniui, 37 min., visiškai vienas prieš varžovų vartininką atsidūrė gimtadienį vakar šventęs G. Juška tiksliu ir gražių smūgiu permetė kamuolį per varžovų vartininką. Antrajame kėlinyje vaizdas aikštėje ir toliau nesikeitė ir Kretingos ,,Minija" sugebėjo pasiekti dar tris įvarčius, dar du įvarčius ,,Minijai" pelnė ir pirmajį šio sezono hattricką (tris įvarčius per vienas rungtynes) pasiekė E. Andriušis, dar vieną pridėjo D. Navikas ir rungtynės taip ir baigėsi rezultatu 7:0. Antrajame kėlinyje buvo atlikti visi penki keitimai, buvo sukurta dar ne viena galimybė pasižymėti, bet juos gelbėjo vartininkas. Kretingos ,,Minija" pasiekė trečią pergalę iš eilės ir per šias trejas rungtynes demonstravo fantastišką formą, jų metu pelnė 17 įvarčių, o į savuosius nepraleido nė vieno. Artimiausias rungtynes Kretingos ,,Minija" žais namuose su šiuo metu turnyrinėje lentelėje lyderiaujančiais Kėdainių ,,Nevėžio" futbolininkais, rugpjūčio 23 d. 18 val. Kretingos centriniame stadione, tad visus kviečiame palaikyti savo miesto komandą.

Komandos vyr. trenerio Valdo Trakio komentaras: ,,Sužaidėme geras rungtynes, daug kas pavyko, komanda palaikė gerą ritmą, gerai judejo kamuolys, ir žaidėjai be kamuolio. Pavyko tiek pozicinis žaidimas, tiek greitos tranzicijos į ataką. Džiugina kad varžovai neturėjo momentų prie mūsų vartų ir vėl nepraleidome įvarčio. Pelnytai nugalėjome ir judame į priekį. Penktadienį atvyksta vieni lygos lyderių tad visus kviečiu i stadioną!"

Kretingos ,,Minijos" sudėtis: E. Grudys (vartininkas), A. Vilavičius, G. Gumbaravičius, E. Andriušis, G.Juška, A Solovyev, D. Navikas, R. Yegba, Y. Traore, A. Skurdelis ir D. Surblys (kapitonas).

Keitimai: P. Juška, A. Pipiras, V. Jeruševičius, V. Jašmontas ir G. Steckys.