Naujienos

Atgal

Naujienos

,,Minija" iš LFF taurės eliminavo Kauno ,,Žalgiris"

2019 06 26

Birželio 25 d. Kretingos miesto centriniame stadione Kretingos ,,Minija" LFF SHARP taurės aštunfinalyje susitiko su ambicingais varžovais, A lygoje žaidžiančiais Kauno ,,Žalgirio" futbolininkais ir prieš juos pralaimėjo po atkaklios kovos 1:2.
Pirmajame kėlinyje ,,Minija" kompatiškai gynėsi ir nesuteikė didesnių galimybių labiau patyrusiems varžovams pasižymėti ir nors daugiau teko gintis šeimininkai patys sukūrė aštresnių momentų: išsiskyrė Y. Traore ir D. Naviko smūgiai. Bet po pirmojo kėlinio komandos išsiskyrė rezultatui esant 0:0. 53 min. krito pirmasis įvartis į ,,Minijos" komandos vartus, Arūnas Klimavičius atliko baudos smūgį, o nuo virpsto atšokęs kamuolys nesėkmingai atsimušė į Kretingos žaidėją Karolį Intą ir įkrito į vartus. 62 min. sulaukęs puikaus Donato Naviko perdavimo baudos aikštelėję neleistinai buvo pargriautas ,,Minijos" legionierius ir Dramblio Kaulo Kranto Youssuf Traore ir buvo paskirtas 11 m. baudinys į ,,Žalgirio" vartus, kurį realizavo tas pats Y. Traore. Maža to už pražangą baudos aikštelėje iš aikštės dėl antros geltonos kortelės buvo pašalintas Kauno ,,Žalgirio" gynėjas Ernestas Mockus, o tai reiškė, kad likusį pusvalandį ,,Minija" turėjo kiekybinį pranašumą. 82 min., kai visas Kretingos stadionas tikėjosi pratęsimo teko skaudžiai nusivilti, uždirbtą baudinį meistriškai realizavo Kauno ,,Žalgirio" legionierius iš Ukrainos Yurii Bushman. Per likusį laiką ,,Minija" bandė gelbėtis, bet išlyginamojo įvarčio pasiekti taip ir nebepavyko ir žygis LFF SHARP taurėje buvo baigtas.
Kretingos ,,Minijos" sudėtis šiose rungtynėse: M. Viluckas (vartininkas), P. Juška (geltona kortelė), Y. Traore, A. Vilavičius, A. Seitkaliyev, A. Solovyev, K. Inta, V. Jeruševičius, E. Andrijauskas, Y. Barry, D. Navikas.
Keitimai: M. Grušauskas.
Teisėjai: Vijūnas Vasiliauskas, Arūnas Šeškus, Gevork Arekelian.
Žiūrovai: 350.
Rungtynių pilnas įrašas:
https://www.facebook.com/lffcup/videos/344180319608418/
Visi rungtynių įvarčiai:
https://www.facebook.com/lffcup/videos/384397132427607/
Kretingos FK ,,Minija" vyr. trenerio Valdo Trakio komentaras:
https://www.facebook.com/lffcup/videos/1770489369721245/
Kauno FK ,,Žalgirio" vyr. trenerio Mindaugo Čepo komentaras:
https://www.facebook.com/lffcup/videos/554915908247030/