Naujienos

Atgal

Naujienos

,,Minija" išvykoje pasiekė pergalę

2019 05 21

Rungtynės Alytuje prasidėjo labai atsargiai, nė viena komanda nebandė presinguoti savo varžovų ir toks jausmas, kad buvo žaidžiama iki pirmo praleisto įvarčio. Tai pirmoje pirmo kėlinio pusėje žaidimas daugiausiai taip ir vyko, tai viena, tai kita komanda kontroliavo kamuolį savo aikštės pusėje. Antroje pimo kėlinio pusėje ,,Minija" turėjo gerą momentą pasižymėti: po perdavimo iš krašto pavojingai kamuolį galva smūgiavo puolėjas Yaya Barry, tačiau puikiai sužaidė varžovų vartininkas. Taip po gana nuobodaus pirmo kėlinio komandas ir išsiskyrė esant rezultatui 0:0. Tik prasidėjus antram kėliniui 30 sekundę pavojingai smūgiavo varžovų legionierius iš Kolumbijos C.V. Mena, tačiau su pirmuoju smūgiu vartininkas M. Viluckas susitvarkė, o atšokusį kamuolį išmušė gynėjai. Dar įsiminė kitas varžovų legionieriaus ir Kolumbijos J. L. Balanta reidas kairiuoju kraštu ir du smūgiai, su kuriais bendromis vartininko ir gynėjų pastangomis pavyko susitvarkyti. Savais išpuoliais atsakinėjo ir ,,Minija" ir vienas jų 72 minutę pasibaigė įvarčiu į varžovu vartus. Po tikslaus A. Solovyev perdavimo smūgiu nuo 16 metrų įvarti pelnė Edgaras Drąsutis. Toliau teko atsitraukti į gynybą, kantriai gintis ir bandyti patiems užpulti kontroatakomis. Pavyko atlaikyti varžovų šturmą apsiginti net 96 minutes ir išsivežti iš gausiai palaikomos Alytaus ,,Dainavos" komandos tris taškus.
Trenerio Valdo Trakio komentras: ,,Ši pergalė labai svarbi psichologiškai, jau keletą rungtynių esu labai patenkintas žaidimu, žaidėjų atsidavimu bei noru ir parodytu charakteriu aikštėje. Tačiau vis pritrūkdavo kažkokių elementų: tai sekmės tai išpildymo, šį kartą ,manau, fortūna pagaliau atsisuko ir į mūsų pusę. Tai parodo, kad noriai ir kantriai dirbant galime užsitarnauti ir fortūnos pagalba. Aišku tie trys taškai yra svarbus ne tik psichologiškai, bet ir turnyro lentelės atžvilgiu, vis gi yra nemalonu būti turnyrinės lentelės apačioje, o dabar koncetruojamės į sekančias rungtynes, laukia įtemptas tvarkraštis".
Vartininko M. Vilucko komentras: ,,Didžiuojosi savo komanda, nepaisant dviejų lyderių netekčių, (negalėjo komandai padėti du Donatai: Surblys ir Navikas), tačiau komanda susitelkė ir parodė charakterį.Nepaisant to, kad vyrams gale traukė ir kojas visi iki galo ėjo ir kovojo, galime teigti, kad visi šiandien ,,numirė" aikštėje. Man garbė žaisti su tokiais komandos draugais. Dar labai norėčiau išskirti puikią atmosferą Alytuje, fanai ten kuria labai nuostabią futbolo šventę nepaisant rezultato, susirenka gausus būrys žiūrovų, ypač išskiriant ,,Dzūkų tankus". Tokio palaikymo tenka tik pavydeti, fanai atsidavę nepaisant to, kad komandai ir ne visada sekasi. Pajautėme tikrą futbolo atmosferą".
Startinė sudėtis: M. Viluckas (vartininkas), P. Juška, A. Vilavičius, K. Inta, E.Drąsutis, A. Solovyev, Y.S. Traore, , E. Andrijauskas, A. Seitkaliyev, V. Jeruševičius, Y. Barry.
Keitimai: R. Kazbaris, M. Elzbergas, E. Kaliniauskas ir M. Grušauskas.
Rungtynėms teisėjavo: Kęstutis Bartuškevičius, Laurynas Aržuolaitis, Karparas Guobys.
Žiūrovai: 450.