Naujienos

Atgal

Naujienos

Kova dėl bronzos

2017 10 04

Prieš paskutinį LFF II lygos Vakarų zonos pirmenybių turą jau aiškūs nugalėtojai ir antros vietos laimėtojai. Antrajame rate šešias pergales pasiekusi ir tik kartą lygiosiomis sužaidusi „Gargždų Pramogos-SC“ ekipa jau anksčiau užsitikrino nugalėtojų vardus ir dabar tik didina savo atotrūkį. Prieš paskutinį turą palankaus rezultato sulaukė ir Biržų „Širvėna“, kuriai „Atlanto B“ komandos pralaimėjimas leido užsitikrinti antrąją vietą galutinėje šių metų pirmenybių rikiuotėje.

Tad paskutiniame ture susitiksiantys nugalėtojai ir antros vietos laimėtojai tiesioginėje akistatoje sieks pergalingai užbaigti sezoną, kas gargždiškiams leistų dar labiau padidinti atotrūkį, o biržiečiai sieks atsirevanšuoti už pirmojo rato pralaimėjimą Biržuose rezultatu 2:5.

Tuo tarpu kova dėl trečiosios vietos išlieka atkakli – viską savo rankose dabar turi „FK Minija“, kuriai pakanka pergalės (arba ir lygiųjų, jei paskutiniame ture nelaimės FA „Šiauliai“) prieš „Atlantą B“ ir dėka dviejų pergalių prieš Šiaulių FA, užimtų III-ąją vietą. Šiaulių FA būtinos pergalės prieš „Atmosferą“ atveju, reiktų, kad paskutinėje dvikovoje taškus prarastų kretingiškiai. „Atlantui B“ kovoje dėl III vietos taip pat dabar reikalinga tik pergalė prieš „FK Miniją“ bei sulaukti, kad „Atmosfera“ nenusileistų Šiaulių FA.

Panaši intriga išlieka ir dėl žemesniųjų vietų. Dėl šeštosios vietos kovojantis „Akmenės Cementas“ sieks pergalės prieš „Juventą-99“, kuri taip pat pergalės atveju turi realų šansą pakilti į šešetuką. Minėtoje dvikovoje lygiųjų ar bent „Juventos-99“ pergalės tikėsis „Atmosfera“, kuri savoje aikštėje nugalėjusi Šiaulių FA, taip pat gali pakilti į šeštąją poziciją.

Prastą sezoną jau užbaigė Plungės „Babrungas“, kuriam šiemet dešimt rungtynių teko laukti pirmojo savo įvarčio, o iškovoti taškų nepavyko.

Visos paskutiniojo turo rungtynės prasidės vienodu laiku – spalio 7 d., šeštadienį, 15 val.

  • Klaipėdos „Atlantas B“ – Kretingos „FK Minija“;
  • Mažeikių „Atmosfera“ – Šiaulių FA;
  • Šiaulių „Juventa-99“ – „Akmenės Cementas“;
  • „Gargždų Pramogos-SC“ – Biržų „Širvėna“.