Naujienos

Atgal

Naujienos

II lygos Vakarų zonos I turo apžvalga

2017 05 10

Savaitgalį įvyko pirmasis II lygos Vakarų zonos pirmenybių turas. 

Gegužės 5 d.
Šiaulių FA  – „Juventa-99“ 2:3 (1:2)

Įvarčiai: Mantas Štankelis (2 min. Šiaulių FA), Justas Gulbinas (26 min. „Juventa-99“), Rytis Riabčinskis (40 min. „Juventa-99“), Vytautas Mituzas (52 min. Šiaulių FA), Įvartis į savo vartus (79 min.).

2017 m. LFF II lygos Vakarų zonos pirmenybės prasidėjo atkakliu Šiaulių derbiu. Pirmojo pirmenybių įvarčio teko laukti vos pora minučių nuo rungtynių pradžios – FA „Šiauliai“ komandą į priekį 1:0 tik prasidėjus dvikovai išvedė Mantas Štankelis. Tačiau patyrusios „Juventos-99“ komandos nesėkminga rungtynių pradžia neišmušė iš vėžių ir dar pirmajame kėlinyje pakreipė rungtynių eigą sau naudinga linkme – įpusėjus kėliniui rezultatą išlygino Justas Gulbinas (1:1), o artėjant rungtynių pertraukai, „Juventai-99“ pranašumą suteikė Ryčio Riabčinskio tikslus smūgis į varžovų vartus (1:2). Antrojo kėlinio pradžia vėl sėkmingesnė buvo FA „Šiauliai“ ekipai, kurios puolėjas Vytautas Mituzas, įmušęs įvartį į savo praėjusiame sezone buvusios komandos vartus, atstatė pusiausvyrą rungtynių rezultate – 2:2. Lemiamas rungtynių įvartis krito likus kiek daugiau nei dešimt minučių iki rungtynių pabaigos – po nesėkmingo momento prie savų vartų FA „Šiauliai“ žaidėjas Artūras Ankudinovas nukreipė kamuolį į savus vartus ir taip nulėmė pirmąją „Juventos-99“ pergalę šių metų pirmenybėse.

Gegužės 6 d. 

„Babrungas“ - „Širvėna“ 0:7 (0:4)

Įvarčiai: Ignas Kurklietis (30 min. „Širvėna“), Donatas Paulauskas (34 min. „Širvėna“) , Gailius Lansbergas (36 min. „Širvėna“), Gailius Lansbergas (40 min. „Širvėna“), Deividas Kuodis (47 min. „Širvėna“), Marius Ligeika (65 min. „Širvėna“), Marius Zabarauskas (77 min. „Širvėna“).

Plungėje vykusioje dvikovoje tarp „Babrungo“ ir „Širvėnos“ komandų buvo laukiama lygiavertės kovos, tačiau žvelgiant į rungtynių įvykius ji vyko vos pusę kėlinio. Bet 30-ąją rungtynių minutę įmušę pirmąjį įvartį bei per dar sekančias dešimt minučių pasižymėję dar tris kartus „Širvėnos“ futbolininkai lyg į „nokautą“ pasiuntė „Babrungą“. Per tą nesėkmingą šeimininkams dešimties minučių laikotarpį įvarčiais pasižymėjo Ignas Kurklietis, vėliau persvarą padvigubino Donatas Paulauskas bei „dubliu“ per keletą minučių savo komandą nudžiugino Gailius Lansbergas ir „Širvėna“ pertraukai susirinko ypač pakilios nuotaikos pirmaudama rezultatu 4:0. Tuo tarpu „Babrungas“ jei dar turėjo vilčių praskaidrinti savo prastas nuotaikas po pertraukos, tai jas greitai panaikino penktasis „Širvėnos“ įvartis, kurį įmušė Deividas Kuodis (0:5). Taip ir nebeatsigavusį „Babrungą“ dar dvejais įvarčiais nubaudė, po kartą pasižymėję Marius Ligeika ir po keitimo pasirodęs Marius Zabarauskas ir „Širvėna“ pirmenybių starte įsirašė solidžią pirmąją pergalę (7:0).


„Gargždų Pramogos-SC“ – „Akmenės Cementas“ 1:0 (0:0)

Įvartis: Evaldas Garbauskas (47 min. „Gargždų Pramogos-SC“).

Atkaklios dvikovos tikėtasi ir Gargžduose vykusiose rungtynėse. Pirmoje rungtynių pusėje, nors ir aktyvesni buvo šeimininkai, tačiau jiems savo pranašumo paversti įvarčiais iki pertraukos nepavyko. Ko nepavyko padaryti pačiai „Gargždų Pramogos-SC“ komandai, tą iškart po pertraukos „pagelbėjo“ atlikti „Akmenės Cemento“ vartininkas, kuris nesėkmingai sužaidė po Evaldo Garbausko smūgio link vartų ir leido kamuoliui atsidurti savuose vartuose (1:0). „Akmenės Cemento“ žaidėjai gan aktyviai bandė spausti varžovus ir iki pat finalinio teisėjo švilpuko siekė išlyginamojo įvarčio, tačiau tikslumo ir aštrumo stoka puolime neleido parsivežti bent vieną tašką į namus.

„Atmosfera“ – „FK Minija“ 3:0 (2:0)

KLFF informacija