Naujienos

Atgal

Naujienos

Pirmosiose rungtynėse – pralaimėjimas

2017 05 01

Kretingos „FK Minija“ pirmosiose oficialiose sezono ryngtynėse 0:1 nusileido Mažeikių „Atmosferai“ ir iškrito iš LFF taurės.

Rungtynes kretingiškiai pradėjo tokios sudėties: vartininkas Martynas Viluckas, gynėjai Mantas Mažionis, Deivydas Gedvilas, Kazys Mažionis (komandos kapitonas), Simonas Vaičius, saugai Mantas Elzbergas, Arūnas Mažonis, Edvinas Andrijauskas, Žilvinas Lukošius, Martynas Bučas, puolėjas Andrius Paulauskas.

Susitikimą aktyviau pradėjo ir kamuolį ilgiau kontroliavo aikštės šeimininkai. Įpusėjus pirmajam kėliniui žaidimas išsilygino, tačiau ir toliau abiems ekipoms nepavykdavo sukurti realių situacijų įvarčiui pasiekti. Jau pirmo kėlinio pabaigoje abi komandos padarė po keitimą. Kretingos komandos treneriai buvo priversti pakeisti susižeidusį centro saugą Arūną Mažonį, vietoje jo išleisdami Žybartą Ringį.

Antrąjį kėlinį vėl geriau pradėjo kretingiškiai. Jų atakos dažnėjo, tačiau jos nesibaigdavo įvarčiu. Kėlinio viduryje „FK Minija“ neteko pagrindinio gynybos ramsčio. Traumą patyrė ir rungtynių tęsti nebegalėjo komandos kapitonas Kazys Mažionis. Padarius priverstinį keitimą buvo perstumdytos žaidėjų pozicijos. Gynybos grandyje turėjo žaisti atakuojantis žaidėjas Martynas Bučas. Rungtynėms einant į pabaigą ir žiūrovams pradėjus kalbėti apie laukiantį pratęsimą, įvyko nelaukiamiausias momentas: 82 minutę nesusikalbėjusius „FK Minijos“ gynėjus aplenkė, ir vienas prieš vartininką išbėgo svečių komandos žaidėjas Renatas Žebrauskas. Kretingos komandos vartininkas M.Viluckas buvo bejėgis ir „Atmosfera“ išsiveržė į priekį 1:0. Po praleisto įvarčio šeimininkai užgulė varžovų vartus, tačiau įvarčio pasiekti nepavyko. Rungtynės baigėsi minimalia Mažeikių atstovų pergale.

Po rungtynių „FK Minijos“ vyriausiasis treneris Vaidas Liutikas sakė: „Pirmiausia noriu padėkoti žiūrovams, kurie, nepaisant gana prasto oro, gausiai susirinko. Gaila, kad nepavyko padovanoti pergalės. Jautėsi, kad tai pirmos oficialios varžybos. Žaidėjai jaudinosi, buvo daug klaidelių. Dėl traumų turėjome atlikti priverstinius keitimus. Po jų keitėsi žaidėjų išsidėstymas, kai kurie turėjo žaisti sau neįprastose pozicijose. Šiandien nebuvo kelių žaidėjų, kurie tikrai būtų sustiprinę komandą. Pagrindinis sezono tikslas – suburti gerą vietinių žaidėjų komandą, į kurią tikslą turėtų patekti visi augantys jaunieji Kretingos futbolininkai. Norime gerai pasirodyti II lygoje. Susirinkome į ekipą tik prieš gerą mėnėsį, tad sezono eigoje žaidimas turėtų gerėti. Malonu, kad turime gerą pagrindinį rėmėją, kuris labai rūpinasi ir visaip padeda komandai.“

Jau šį šeštadienį „FK Minija“ galės atsirevanšuoti „Atmosferai“. Artėjantį savaitgalį prasidės II lygos Vakarų zonos pirmenybės, ir pirmuoju kretingiškių varžovu bus būtent Mažeikių komanda. Rungtynės Mažeikių miesto stadione prasidės 14 valandą. Gegužės 13 dieną „FK Minija“ savo stadione susitiks su Šiaulių „Juventa-99“.