Naujienos

Atgal

Naujienos

Namuose pralaimėta "Dainavai"

2022 04 16

Rungtynės Kretingos miesto dirbtinės dangos stadione prasidėjo bę didesnės žvalgybos ir abi komandos bandė pasiekti kuo greitesnį įvartį, tačiau tiek minijiečių, tiek ir dainaviečių gynėjai žaidė užtikrintai. Pirmas pavojingas momentas prie "Minijos" vartų pasibaigė įvarčiu. 16 minutę į baudos aikštelę suklaidinęs kelis kretingiškių gynėjus išsiveržė alytiškių saugas Domas Ivanauskas ir tiksliu smūgiu į kairįjį apatinį vartų kampą išvedė savo ekipą į priekį. Puikią progą rezultatą išlyginti pirmajam kėliniui besibaigiant turėjo "Minijos" puolėjas Yura Dimitrievas, bet iš vos keletos metrų nepataikė į vartus. 

Antrasis kėlinys prasidėjo panašiai kaip ir pirmasis. Komandos ilgai negalvodamos bandė "pristatyti" kamuolį į varžovų aikštės pusę ir tenai ieškoti klaidų vieną kitos ginyboje. Sužaidus 56 minutęs butent tą spragą "Minijos" komandos ginybiniuose veiksmuose ir surado "Dainava". Po ilgo perdavimo iš aikštės gilumos dvikovą prieš minijiečių centro gynėjus laimėjo Titas Vitukynas ir pelnė antrąjį komandos įvartį. Vos už keletos minučių dar vieną puikią progą šį kartą sušvelninti savo atsilikimą turėjo Yura Dimitrievas, bet šį kartą po jo smūgio iš baudos aikštelės atrėmė alytiškių vartininkas Airidas Mickevičius. Per likusį pusvalandį abi ekipos ne kartą grasino viena kitos vartams, bet kažkokių rimtesnių progų nebesukūrė, tad finalinis teisėjo švilpukas užfiksavo trečiąjį "Minijos pralaimėjimą iš eilės.

"Minijos" sudėtis: Amiras Ahalarovas(vartininkas), Ernestas Mockus, Haroldas Meyenga, Vilius Kazlauskas, Germanas Vaniuchinas(kapitonas), Rokas Rusys(85' Kornelijus Šalnis), Henris Gouhanas, Valdas Jašmontas(85' Lukas Gujis), Aidas Pipiras(63' Deividas Pipiras), Deividas Šiuša, Yura Dimitrievas(63' Mantas Gedutis).

Sekančiąs rungtynes Kretingos "Minija" žais ateinantį savaitgalį, LFF taurės pirmojo etapo rungtynėse Kretingos dirbtinės dangos aikštėje minijiečiai turės progą atsirevanšuoti Alytaus "Dainavai". Tikslus rungtynių laikas ir data bus aiški artimiausiomis dienomis.