Naujienos

Atgal

Naujienos

Išvykoje - skaudus pralaimėjimas

2019 09 21

XXIV ture skaudų pralaimėjimą Šiauliuose patyrė Kretingos ,,Minija" 0:5 nusileidusi Šiaulių FA.

Rungtynių pradžioje ,,minijiečiai" atidavė iniciatyvą į Šiaulių FA komandai ir šie nuo rungtynių pradžios rengė savo išpuolius. Vis dėl to pirmieji kamuolį į vartus pasiuntė ,,Minijos" futbolininkai, 17 min. po sumaišties baudos aikštelėje E. Andriušis smūgiavo į vartus ir nepaisant to, kad kamuolys kirto šiauliečių vartus, teisėjas V. Paulauskas įvarčio neįskaitė ir paskyrė 11 m. baudinį. Prie kamuolio stojo ,,Minijos" kapitonas D. Surblys, šį sezoną pasižymėjęs šimtaprocentine realizaciją (6 iš 6), bet puikiai tame epizode sužaidė vartininkas G. Baliutavičius atspėjęs kampą ir išgelbėjęs savo komandą. 25 min. varžovams pavyko pelnyti pirmąjį rungtynių įvartį: suklydus ,,Minijos" gynėjams pasižymėjo K. Mantinis. Už 9 min. šiauliečiams pavyko padvigubinti persvarą, pasižymėjo J. Petravičius, o lyg to būtų maža ,,įvartį į rūbinę" pelnė ir S. Amirzian 0:3. Antrajame kėlinyje įvarčius ir toliau mušė aikštės šeimininkai: 54 min. pasižymėjo puolėjas V. Viktoravičius, 65 min. savo įvartį surado ir krašto gynėjas E. Pilypas. 72 min. įvartį rungtynėse pelnė ir ,,Minijos" saugas D. Navikas, bet teisėjai užfiksavo nuošalę. ,,Minija" šiose rungtynėse nedemonstravo savo antrajame rate rodomo žaidimo, nors ir buvo susikurta nemažai pavojingų momentų šie nebuvo realizuoti arba varžovus gelbėdavo puikiai vartus gynęs G. Baliutavičius, o patys grubiai klydo gynyboje.

Komandos vyr. trenerio Valdo Trakio komentaras: ,,Sužaidėme prastas rungtynes, pagrindinis klausimas, kuris neramina, kodėl Šiauliai norėjo labiau! Kokie 7 žaidėjai sužaidė žemiau savo galimybių. Visgi, manyčiau, rezultatas nėra labai dėsningas, turėjome 5-6 šimptaprocinius momentus, bet puikiai žaidė varžovų vartininkas, galimai jam sparnus užaugino atremtas 11m. baudinys,kuris jei būtų realizuotas galėjo pasukti rungtynes kita linkme. Na ir visiškai netenkino teisėjų darbas, taip klystį negalima. Užbaigiant, esame patys kalti, reikia pasidaryti išvadas ir pirma pasižiūrėti į save kiekvienam komandos nariui, o ne ieškoti kaltų kažkur aplink save".

Trenerio pasirinkta sudėtis : E. Grudys (vartininkas), P. Juška, G. Gumbaravičius, E. Andriušis, A. Solovyev, Y. Traore, D. Navikas, G. Juška, R. Yegba, A. Skurdelis, D. Surblys (kapitonas).

Keitimai: A. Vilavičius, S. Coulibaly, V. Jeruševičius, A. Pipiras ir V. Jašmontas.