Naujienos

Atgal

Naujienos

,,Minija" parbloškė vienus iš lygos lyderių

2019 08 24

Kretingos ,,Minija" toliau tęsia įspūdingą formą antrajame I lygos rate, XXI turo susitikime namuose, stebint maždaug 500 žiūrovų nugalėjo vienus iš lygos lyderių Kėdainių ,,Nevėžį" 2:0.
Rungtynės prasidėjo be didesnės žvalgybos ir ,,Minijos" komanda nuo pat pradžių stengėsi varžovams neatiduoti iniciatyvos, o patys kūrė momentus prie varžovų vartų, 15 min. po perdavimo iš krašto pirmasis prie jo suskubo ,,Minijos" puolėjas G. Juška, bet smūgis nepavyko ir jį atrėmė varžovų vartininkas; 19 min. savojo momento sulaukė ,,Minijos" krašto saugas A. Solovyev, bet kamuolys praskriejo šalia varžovų vartų. 23 min. Kretingos komandos krašto gynėjas G. Gumbaravičius nuo vidurio aikštės patikrino varžovų vartininko budrumą ir šis tik paskutinę akimirką sugebėjo išgelbėti savo komandos vartus. Kai jau atrodė, kad pirmasis kėlinys taip ir baigsis jau per teisėjo pridėtą laiką po sumaišties ,,Nevėžio" baudos aikštelėje varžovų gynėjas nesėkmingai bandė išvalyti baudos aikštelę, bet pirmasis prie kamuolio suskubęs ,,Minijos" krašto saugas Y. Traore pasiuntė jį į kairijį vartų kampą išvesdamas į priekį Kretingos ,,Miniją" 1:0. Antrajame kėlinyje ,,Minija" leido varžovams šiek tiek daugiau kontroliuoti kamuolį, bet patys vis tiek kūrė momentus prie Kėdainių ,,Nevėžio" vartų: 60 min. G. Juškos baudos smūgis atsimušė į sienelę, o po jo sekęs įžaistas kampinis baigėsi D. Naviko smūgiu šalia vartų. 72 min. po dar vienos standartinės situacijos ,,Minijos" kapitonas D. Surblys bandė galva numesti kamuolį į vartų kampą, bet toje situacijoje juos išgelbėjo vartininkas. 77 min. bene realiausią savo progą susitikime turėjo ir kėdainiečiai po aštraus perdavimo galva smūgiavo į vartus iš geros situacijos, bet smūgis nepavyko. 78 min. ,,Minija" turėjo dar vieną progą, vienas prieš vartininkas likęs Y. Traore smūgiavo kamuolį, bet varžovų vartininkas koja sustabdė smūgį, o po kelių akimirkų savo momentą turėjo ir puolėjas E. Andriušis, bet šio smūgis nuo 16 m. skriejo virš varžovų vartų. 86 min. pribrendo antrasis įvartis į svečių vartus: dar vieną galimybę pasižymėti turėjęs Y. Traore šį kartą pasiuntė kamuolį į vartų tinklą įtvirtindamas jau ketvirtąją pergalę iš eilės. Varžovai susitikimą baigė be 90 min. iš aikštės dėl antros geltonos kortelės pašalinto Deivydo Gražio, kuris dėl tos pačios priežasties nebaigė ir tarpusavio susitikimo Kėdainiuose.
Kretingos ,,Minijos" komandos vyr. trenerio Valdo Trakio komentaras: ,,Norėčiau pasveikinti savo žaidėjus, kurie atidavė viską, kad pasiektų pergalę. Jie gerai įvykdė pasirinktą planą rungtynėms. Imušėme du įvarčius ir dar neišnaudojome keletos puikių progų. Varžovai momentais kontroliavo kamuolį, bet tikrų progų prie musų vartų nesukūrė. Pailsėsime ir pradėsime ruoštis sekančioms rungtynėms. Atskiras ačiū gausiai susirinkusiems žiūrovams, tikiuosi kad padovanojome jiems gerų akimirkų"!
Kretingos ,,Minijos" sudėtis: E. Grudys (vartininkas), P. Juška, G. Gumbaravičius, E. Andriušis, A. Solovyev, Y. Traore, D. Navikas (geltona kortelė), G. Juška, R. Yegba, A. Skurdelis, D. Surblys (kapitonas).
Keitimai: A. Pipiras, V. Jašmontas, V. Jeruševičius, S. Coulibaly, G. Steckys.