Naujienos

Atgal

Naujienos

Namuose iškovojo įtikinamą pergalę

2019 08 03

Rugpjūčio 3 d. Kretingos ,,Minija" namuose sužaidė XVIII turo susitikimą su Vilniaus ,,Žalgirio B" komandą ir jame nesunkiai įveikė varžovus rezultatu 4:0. Rungtynės prasidėjo be jokios žvalgybos ir kretingiškiai jau nuo susitikimo pradžios apgulė svečių iš sostinės vartus. Jau 6 - ąją rungtynių minutę po D. Naviko reido iš krašto Kretingos ,,Minija" išsiveržė į priekį. 9 min. po dar vieno aštraus reido buvo sukurta dar viena proga pelnyti įvartį, bet A. Solovyev vietoj smūgio pasirinko perdavimą ir jis buvo netikslus. 19 minutę ,,Minija" pelnė antrąjį rungtynių įvartį, o jo autoriumi tapo E. Andriušis. 20 min. Kretingos ,,Minija" turėjo dar vieną progą pasižymėti, bet G. Juškos atliką baudos smūgį iš už baudos aikštelės prieigų sugebėjo atremti varžovų vartininkas G. Ralys. 27 min. po ,,Minijos" atlikto kampinio varžovų baudos aikštelėje kilo sumaištis, bet toje situacjoje varžovams pavyko išvengti įvarčio. 29 min. Kretingos ,,Minija" pelnė savo trečiąjį įvartį: Ainis Vilavičius permetė kamuolį per G. Ralį. 35 min. savo vienintelę realią progą turėjo Vilniaus ,,Žalgirio B" komanda, bet toje situacijoje Kretingos ,,Minijos" komandą išgelbėjo vartininkas E. Grudys. Vos po minutės kretingiškiai turėjo galimybę pelnyti ir ketvirtąjį rungtynių įvartį, bet D. Naviko smūgiuotas kamuolys sudrebino varžovų skersinį. Pirmasis kėlinys tuom ir baigėsi, ,,Minijos" komanda po jo turėjo įtikinamą žaidybinę persvarą ir rezultatą 3:0. Vos prasidėjus antrajam kėliniui svečiai iš sostinės turėjo dar vieną progą pasižymėti, bet toje situacijoje kretingiškius dar kartą išgelbėjo vartininkas E. Grudys. 49 min. D. Navikas sulaukęs puikaus perdavimo turėjo galimybę pelnyti antrąjį savo įvartį, bet kamuolys praskriejo šalia varžovų vartų. 67 min. Kretingos ,,Minija" dar kartą nubaudė varžovus įvarčiu: o jo autoriumi tapo dublį pelnęs E. Andriušis. 69 min. sumaištis kilo jau prie ,,Minijos" vartų, bet varžovai neišnaudojo net dviejų puikių progų, o tose situacijose Kretingos komanda dar kartą išgelbėjo vartininkas E. Grudys. Per likusį laiką Kretingos ,,Minija" atliko ketimus, oi kurių sumažino spaudimą,o komandoje spėjo debiutuoti ir 16 m. saugas Aidas Pipiras. Rungtynės tuom ir baigėsi, o ,,Minija" iškovojo tris svarbius ir reikalingus taškus turnyro lentelėje.

Kretingos FK ,,Minijos" vyr. trenerio Valdo trakio komentaras apie rungtynes: ,,Visų pirma norisi pasidžiaugti ilgai laukta, pergale. Džiugina kad nepraleidome įvarčio. Vaikinai gerai nusiteikė su teigiama energija ir tinkamu atsidavimu sužaidė rungtynes ir pelnytai nugalėjo. Yra dar tausytinų dalykų, ties kuriais dirbsime ir judėsime pirmyn. Ačiū gausiai susirinkusiems žiūrovams, tikėmės juos džiuginti ir ateityje."

Kretingos ,,Minijos" sudėtis: E. Grudys (vartininkas), A. Vilavičius, G. Juška, G. Gumbaravičius, E. Andriušis, A Solovyev, D. Navikas, R. Yegba, E. Andrijauskas, A. Skurdelis ir D. Surblys (kapitonas).

Keitimai: Valdas Jašmontas, Vakaris Jeruševičius, Aidas Pipiras ir Gražvydas Steckys.

Žiūrovai: 250.