Naujienos

Atgal

Naujienos

Prieš lyderius krito po paskutinėmis minutėmis praleisto įvarčio

2019 05 15

Rungtynių pradžioje teritorinę persvarą turėjo svečiai iš Gargždų, Kretingos ,,Minija" kompatiškai gynėsi ir laukė savo progų kontraatakose ir standartinėse situacijose. Per pirmąsias 10-15 minučių varžovai keletą kartų kėlė kampinius prie ,,Minijos" vartų ir grasino tolimais išmetimais iš užribio, bet jiems nieko pavojingesnio sukurti nepavyko. ,,Minija" kantriai gindamiesi laukė savo progų ir atsakinėjo pavojingais kontroišpuoliais. 38 minutę, po užsitęsusios kampinių serijos prie varžovų vartų, laiku prie tolimojo virpsto atsidūręs ,,Minijos" komandos gynėjas Ainis Vilavičius iš kelių metrų įnešė kamuolį į vartus. Pirmajame kėlinyje varžovai nors ir turėjo ryškią žaidybinę persvarą nieko pavojingesnio nesukūrė ir komandos į rūbinę išėjo ,,Minijai" pirmaujant 1:0. Antrajame kėlinyje ,,Minija" toliau kompaktiškai gynėsi ir toliau laukė savųjų progų: keletą kartų iš tolimesnio nuotolio varžovų vartams grasino puolėjas Edgaras Drąsutis, tačiau smūgiuojant pritrūkdavo tikslumo arba patikimai sužaisdavo varžovų vartininkas. Varžovai savo atakas grįsdami aikštės kraštais vis dėl to pasiekė savo tikslą: 67 minutę po perdavimo iš krašto kamuolys patogiai ant 11 m. atšoko Gargždų ,,Bangos" vidurio saugui Gediminui Krušai, kuris neklydo ir nukreipė kamuolį į vartus taip išlygindamas rezultatą 1:1. Dar neatsigavus po praleisto įvarčio už 5 minučių įvyko incidentas aikštės viduryje, prieš ,,Minijos" kapitoną D. Surblį aikštės viduryje prasižengė varžovų komandos žaidėjas Darius Zubauskas, įvyko keletos žaidėjų susistumdymas, po kurio teisėjas parodė kapitonui antrąją geltoną kortelę, privertusią šeimininkus mačą baigti mažumoje. Nors ir žaidžiant dešimtyje ,,Minija" toliau drausmingai gynėsi, tačiau likus vos dviems minutėms iki pagrindinio laiko pabaigos, po sumaišties baudos aikštelėje kamuolys labai patogiai nukrito ant 6 metrų lukuriuojančiam varžovų puolėjui Algimantui Bačianskui, kuris tiksliu smūgiu nukreipė kamuolį į vartus taip išvesdamas Gargždų ,,Bangą" į priekį 1:2. Per likusį laiką ,,Minija" bandė šturmuoti varžovų vartus keldami kamuolius į baudos aikštelę, bet pelnyti išlyginamojo įvarčio nesugebėjo tad po permainingos ir atkaklios kovos teko pripažinti lygos lyderių pranašumą.
Vartininko Martyno Vilucko komentaras: ,,Manau, kad gerai laikėmės žaidybinio plano, prieš varžybas buvome nusprendę, kad varžovams atiduosime žaidybinę persvarą ir patys žaisime antru numeriu laukdami varžovų klaidų ir bandysime nubausti juos kontraatakomis ir standartinėmis situacijomis kas ,manau, pirmajame kėlinyje puikiai pavyko. Išlaikyti tokią komandą kaip Gargždų ,,Bangą" pirmajame kėlinyje neleidžiant susikurti nė vienos šimtaprocentinės progos yra puikus pasiekimas. Antrajame kėlinyje pritrūko sekmės ir laimės. Aišku, dėl raudonos kortelės, nenoriu kritikuoti teisėjo darbo, bet, manau, toje situacijoje teisėjas galėjo pasielgti ir kitaip, net tegul tai lieka jam. Šiandien aikštėje komanda paliko tikrai daug jėgų, įdėjo daug pastangų, bet pritrūko fortūnos. Dar kartą noriu padėkoti gausiai susirinkusiems žiūrovams, kurie mus šiltai ir maloniai palaikė, ačiū jiems už tai, tačiau gaila, kad vis kažko pritrūksta ir negalime nudžiuginti jų pergalėmis".
Startinė sudėtis: M. Viluckas (vartininkas), P. Juška, A. Vilavičius, K. Inta, E.Drąsutis, A. Solovyev, Y.S. Traore, D. Navikas, E. Andrijauskas, A. Seitkaliev, D. Surblys (kapitonas).
Keitimai: Vakaris Jaruševičius, Yaya Barry.
Rungtynėms teisėjavo: L. Jonušis, V. Gerasimovas, M. Starkus.
Žiūrovai: 400.