Naujienos

Atgal

Naujienos

Namuose nepavyko papildyti taškų kraičio

2019 05 12

 Rungtynių pradžioje nė viena komanda neturėjo ryškesnės žaidybinės persvaros, daugiausiai žaidimas vyko aikštės viduryje. Pirmasis pavojingesnis momentas kilo prie svečių iš Jonavos vartų, 15 minutę netoli baudos aikštelės kretingiškiai užsidirbo pražangą ir tolimu smūgiu vartininko budrumą patikrino ,,Minijos" kapitonas Donatas Surblys. Įpusėjus pirmajam kėliniui dar keletą kampinių kėlėme prie varžovų vartų, bet nieko pavojingesnio sukurti nepavyko. Įsiminė 27 minutę ,,Minijos" krašto saugo iš Dramblio Kaulo Kranto Yousouf Traore prasiveržimas kairiuoju kraštu, bet perdavimo sėkmingai uždaryti nepavyko puolėjui Yaya Barry. Besibaigiant pirmajam kėliniui visiškai iš niekur krito įvartis į Minijos vartus: nesusikalbėjus vidurio saugui ir vartininkui atakos smaigalyje atsirado pavojingiausias varžovų puolėjas Laurynas Stonkus, kuris nepraleido savo šanso ir iš kelių metrų nukreipė kamuolį į vartus. Pirmajame kėlinyje daugiau pavojingų momentų nebuvo sukurta. Kaip ir tikėtasi po pertraukos Jonavos komanda ,,Minijai" atidavė teritorinę persvarą ir patys grasino pavojingomis kontraatakomis. Iš kiek pavojingesnių ,,Minijos" momentų įsiminė Youssouf Traore smūgis, kurį atrėmė varžovų vartininkas, po keletos minučių jau svečiai turėjo šimtaprocentinį šansą, kuomet ,,Minijos virpstą iš šešiolikos metrų sudrebino varžovų saugas Artūras Rocys. Iki pat rungtynių galo ,,Minija" spaudė varžovus jų aikštės pusėje, tačiau užbaigiant atakas vis pritrūkdavo tikslumo. Jau per teisėjo pridėtą laiką įvyko dar viena nelaimė, baudos aikšteleje prasižengė ,,Minijos" komandos vartininkas Robertas Kazbaris, ir buvo paskirtas vienuolikos metrų baudinys, kurį šaltakraujiškai realizavo varžovų komandos legionierius iš Azerbaidžano Kamran Guliyev. Kovingos rungtynės pasibaigė rezultatu 0:2 varžovų iš Jonavos naudai.  Artimiausias rungtynes Kretingos ,,Minija" žais savo namų aikštėje, gegužės dieną 15 d. 18:30, priims daugkartinius I lygos prizininkus Gargždų ,,Bangos" futbolininkus.

Vyr. trenerio Valdo Trakio komentaras: ,,Pirmiausiai, žaidėjams šiandien neturiu jokių priekaištų dėl noro, kovos ir atsidavimo, tikrai žaidėjai aikštėje atidavė visas jėgas. Kaip ir visą sezono pradžią taip ir šiose rungtynėse neišgyvendiname tų pačių problemų: trūkstą aštrumo atakų užbaigime, taip pat labai lengvai leidžiame varžovams pelnyti įvarčius, praktiškai ne varžovai susikuria įvarčius, o mes patys sukuriame jiems progas. Norėčiau labai padėkoti gausiai susirinkusiems žiūrovams, kurie nepaisant ne itin sėkmingos sezono pradžios aktyviai mus palaiko. Nenuleidžiame rankų, tikrai nebėgsime į ,,krūmus" ir bandysime jau ateinančiose rungtynėse pademonstruoti geresnį futbolą".

Startinė sudėtis: R. Kazbaris, D. Surblys, Y. Barry, E. Drąsutis, A. Seitkaliyev, A. Vilavičius, E. Andrijauskas, Y. Traore, P. Juška, D. Navikas, A. Solovyev. Keitimas: K. Inta, M. Grušauskas, M. Elzbergas ir V. Jeruševičius.

Rungtynėms teisėjavo: E. Gaigalas, A. Dievinas, O. Pliuškys