Naujienos

Atgal

Naujienos

Kapitono mintys prieš lemiamas rungtynes dėl čempiono vardo

2018 10 12

Prieš išvyką į Mažeikius, kur dėl pirmos vietos kovos FK "Minija" ir FK "Babrungas", pakalbinome komandos vartininką ir kapitoną M. Vilucką.

1.Kaip įvyko tavo pirmoji pažintis su futbolu?

Prisimenu dar būdamas 7 metų amžiaus su klasiokais kiekvieną pertrauką tarp pamoku gainiodavom kamuoli lauke. Iš kitų bendraamžių sužinojau, kad yra renkama futbolo grupė pas trenerį Arvydą Balsevičių ir su dviem draugais, kurie beje yra dvyniai, Jurijum ir Artūru Kurbangalijevais nuėjom i pirmąją treniruotę. Taip futbolas mano gyvenime jau 21 metai. Beje, įdomu, kad su vienu is broliu Jurijum, tebežaidžiame kartu ir ši sezoną mūsų komandoje. Kitas brolis taip pat dar zaidzia futbola savo malonumui.

2.Esi naujai atsikūrusioje Minijos komandoje jau antrą sezoną. Buvai padaręs gana ilga pertrauką. Kas nulėmė tavo apsiprendimą vėl prisijungti prie Minijos?

Na visiškai nebuvau atitrūkęs nuo futbolo. Visgi dirbu treneriu sporto mokykloje, taipogi teisėjavau futbolui. Laisvu laiku pats pagainiodavau kamuolį su draugais. Sugrįžimas ivyko tikrai neplanuotai. Sulaukiau Minijos klubo direktoriaus skambučio su pasiūlymu prisijungti prie naujai atsikūrusios komandos. Tikrai turejau daug abejonių ar sugebesiu tinkamai atstovauti savo miesto komanda, tačiau po truputi pavyko surasti tiek man, tiek ir komandos draugams savąjį žaidimą.

3.Esi vartininkas. Kodėl butent ši pozicija?

Prisimenu budamas 9m. amžiaus po ligos atėjau į treniruotes ir pamačiau, kad keli vaikai turi vartininko pirštines kas tikrai buvo retas dalykas. Aš nenorėdamas atsilikti irgi įsigijau pirštines. Treneris pastatė į vartus per treniruotes ir pamatė, kad visai neblogai sekasi juos saugoti. Taip visiškai atsitiktinai tapau vartininku iki pat šiol.

4.Yra toks mitas, kad vartininkai yra "kitokie" negu žaidejai? tiesa ar mitas?

Na vartininkas komandoje vienas, žaidejų aikštėje 10. Jis vienintelis gali kamuolį liesti rankomis, tai jau skirtumas. Ir treniruotės vartininko specifinės. Taip pat ir atsakomybė didžiulė. Kiekviena klaida praktiškai kainuoją įvartį. Ir jas visi prisimena. Tai galima sutikti, kad tai ne vien mitas.

5.Turi pravardę ir ne vieną, iš kur jos kilo?

Taip, mane kartais pavadina Torčiuku. Ši pravardė kilo kai dar buvau 13-14 metų amžiaus. Buvau stambus, putlus vaikinukas, o dar mama mano kepėja, tai ir Kretingos futbolo veteranai praminė Torciuku. Kai kam gali atrodyti, kad ši pravardė mane įžeidzia, tačiau taip tikrai nėra. Na o komandos draugai dažnai mane vadina tiesiog trumpindami mano pavardę  - Villa.

6.Esi vienas iš nedaugelio žaidejų, kurie visus šiuos du sezonus žaidei komandoje be jokių petraukų. Gali palyginti šį ir praėjusių metų sezonus?

Yra panašumų, kad abejus sezonus pradejome sunkiai. Tačiau šių metų ir praejusių, Minijos kaip dvi skirtingos komandos. Praėjusi sezoną komanda buvo surinkta nuo nulio vietinių žaidėjų pagrindu ir iškovojo prizinę vietą dėka savo kovingumo bei charakterio. Dabartinė komanda pagal rodomą žaidimą ir žaidejų pajėgumą, ženkliai pajėgesne. Ypatingai sustiprėjome antroje sezono pusėje. Nors futbolas ir komandinė sporto šaka, tačiau norėčiau išskirti du Donatus - Naviką bei Surblį. Jie tikri komandos lyderiai į kuriuos galį lygiuotis mūsų jaunimas. Navikas  savo ramybe bei futbolo intelektu, kurią mūsų žaidimą aikštės viduryje. O Surblys cementuoją visą ginybos grandį. Tokie žaidejai ir kitus daro geresniais žaidejais, bei įneša pasitikėjimo.

7.Komandoje turite ir tris legionierius. Kaip sekasi su jais surasti bendrą kalbą?

Komandoje turime krasto saugą iš Rusijos Anton, bei du saugus iš Afrikos respublikos Zinto ir Gift. Tai tikrai puikūs vaikinai su puikia darbo etika. Ir už aikštės ribų jie draugiški, bei mandagūs žmonės. Tad sutariame tikrai puikiai.

8.Liko paskutinšs rungtynšs šiame sezone, kurios nulems kas taps lygos laimetojais. Ko galima laukti šiose rungtynėse ir ką gali pažadeti Minijos aistruoliams?

Man, kaip tikram Kretingiškiui, šios rungtynės tikrai ypatingos. Manau bus tikrai sunki ir įtempta kova. Galiu pažadeti tik vieną dalyką, kad su komandos draugais atiduosime visą širdį, bei jėgas siekdami pergalės. Taip pat norėčiau visos komandos vardu padėkoti visiems Kretingos miesto futbolo gerbėjams už puikų palaikymą viso sezono metu. Jaučiame, kad futbolas mūsų mieste atsigauna ir vėl tampa gyvas. Tad laukiu jūsų visų šeštadienį Mažeikiuose. Sukurkime dar vieną futbolo šventę kartu. Mes Už - Minija!!!!