Naujienos

Atgal

Naujienos

Mindaugas Grušauskas - "Turime talentingo jaunimo, kurių ateitis priklauso nuo jų noro tobulėti"

2018 05 18

Kaip prasidėjo tavo, kaip futbolininko kelias?

Futbolu susidomėjau ne iš karto. Pradžioj išbandžiau krepšinį, o futbolą pradėjau lankyti nuo septynerių metų. Treniruotes pradėjau lankyti pas Arvydą Balsevičių, nes nebuvo mano amžiaus vaikų komandos. Vėliau perėjau pas šviesaus atminimo trenerį Algirdą Andriuškevičių, kuris ir įskiepijo meilę šitam žaidimui. Būdamas keturiolikos metų perėjau į Klaipėdos futbolo mokyklą, kurioje turėjau galimybę žaisti aukšąiausioje jaunių futbolo lygoje, bei varžytis su pajėgiausiais bendraamžiais iš visos Lietuvos.

Daugelis žaidėjų turi mėgstamiausius žaidėjus. Koks būtų tavo idealas?

Leonelis Messi. Jis turi viską: techniką, greitį charakterį, viską, kad būtum geriausias. Jis tiesiog nesustabdomas.

Praėjusiais metais prie komandos prisijungiai jau sezonui įsibėgėjus. Kas lėmė tavo apsisprendimą?

Po penkių metų pertraukos sugrįžau iš užsienio visam laikui gyventi į gimtinę. Iškart sulaukiau skambučio iš "Minijos" klubo direktoriaus V.Burbos, kuris ir pakvietė mane prisijungti prie komandos. Ilgai nedvejojau, nes buvau pasiilgęs to azarto ir emocijų, kurį suteikia man šitas žaidimas.

Praėjęs sezonas, o įpatingai antra jo pusė, buvo puiki tiek tau pačiam tiek visai komandai. Po ilgos pertraukos iškovoti medaliai. Kur slypi tas pergalių receptas ir koks jausmas pasiekti pergalę su savo miesto komanda?

Manau pagrindinis receptas buvo komandos vienybė, pradedant rūbine ir baigiant aikšte. Meistriškumu nusileidome daugeliui komandų, tačiau būtent kovingumas ir noras nugalėti buvo tai, kas mus vedė į priekį. Padovanoti medalius Kretingai po ilgos pertraukos buvo neapsakomas jausmas, įpatingai kai tavimi niekas netiki, o tu įrodai, kad sunkiai dirbant gali pasiekti maksimalų rezultatą. Man šis medalis vienas iš svarbiausių per visą mano karjerą.

Minijoje esi vienas iš vyriausių žaidėjų. Kaip sekasi surasti bendrą kalbą su jaunimu, kurių šiais metais yra tikrai nemažai?

Jaunimas mūsų komandoje tikrai stengiasi treniruočių metu. Turime tikrai talentingo jaunimo, kurių ateitis priklauso nuo jų noro tobulėti, nes sąlygos sudarytos jiems tikrai puikios. O sutariame tikrai puikiai, jie išklauso vyresnių žaidėjų patarimus, bei gerbia vyresnių žaidėjų nuomonę.

Sužaistos 4 rungtynės šių metų sezone. Kaip vertini komandos rodomą žaidimą ir pasiektus rezultatus?

Kolkas gero žaidimo nedemonstruojame, vis dar ieškome optimalios startinės sudėties. Prieš prasidedant sezonui, komandoje įvyko nemažai pasikeitimų, komandą papildė daug naujų žaidėjų, tad mums reikėjo laiko susižaisti ir suprasti viens kitą aikštėje. Labai tikiuosi, kad šio savaitgalio rungtynės bus tos, kai mūsų žaidybinė kreivė pradės kilti į viršų.

Per ilgą laiką yra tekę žaisti ne vienoje komandoje. Esi atstovavęs Kretingos komandoje ir anksčiau. Palygink, kaip viskas pasikeitė?

Nėra ko lyginti. Tokios sąlygos, kokias turime mes ir kokios buvo ansksčiau, nesulyginami dalykai, pradedant vadyba ir baigiant treniruočių sistema. Viskas dabar yra sustiguota iki smulkmenų. Noriu padėkoti pagrindiniam rėmėjui "Arlanga", nes tik jo dėka "Minija" auga kiekvienais metais.

Kiek žinau turi pravardę. Kaip ji atsirado?

Ši pravardė atsirado, kai atstovavau LKKA komandoje. Buvau aukštas, lieknas, mušiau daug įvarčių galva. Buvau panašus išvaizda į anglų puolėją Peter Crouch. Taip komandos draugai ir priklijavo šitą pravardę - kraučas.

Ką gali pažadėti tiek sau, tiek komandos gerbėjams ateinančiose rungtynėse?

Tikiuosi pavyks ištesėti pažadą ir padovanoti pergalę. Pats asmeniškai jau norėčiau atidaryti savo įvarčių sąskaitą.

Ačiū už pokalbį.