Naujienos

Atgal

Naujienos

FK Minijai – bronzos medaliai

2017 10 08

Finišavo 2017 m. LFF II lygos Vakarų zonos pirmenybės. Paskutinio turo didžiausia intriga buvo, kuri komanda užims trečiąją vietą, į kurią pretendavo Kretingos „FK Minija“, Šiaulių FA ir Klaipėdos „Atlantas B“. Po itin atkaklių rungtynių kretingiškiai 2:1 nugalėjo klaipėdiečius. Šis pergalingas rezultatas leido „FK Minijai“ užsitikrinti III-ąją vietą ir bronzos medalius.

Kretingiškiai rungtyniavo tokios sudėties: vartininkas Martynas Viluckas, gynėjai Simonas Vaičius (75' Edvinas Andrijauskas), Deivydas Gedvilas, Kazys Mažionis (komandos kapitonas), Arūnas Mažonis, saugai Daniil Rubtsov, Teodor Ganchev, Evaldas Kaliniauskas (82' Lukas Jakumas), Mantas Elzbergas, puolėjai Andrius Paulauskas  (87' Džiugas Narkus), Mindaugas Grušauskas.

Trečiosios vietos likimas sprendėsi Kretingos ir Mažeikių miestų stadionuose. Viską savo rankose turėjusi „FK Minija“ prastai pradėjo pirmąjį kėlinį su „Atlantu B“ ir kiek labiau dominavę klaipėdiečiai įpusėjus kėliniui po Donato Kazlausko įvarčio išsiveržė į priekį 1:0. 

Esant tokiam rezultatui, Kretingoje rungtyniavusioms „Atlanto B“ ir „FK Minijos“ komandoms jau aktualus buvo ir rezultatas Mažeikiuose, kur „Atmosfera“ ir Šiaulių FA iki pertraukos sužaidė be įvarčių 0:0. Tad po pirmųjų kėlinių „Atlanto B“ komanda buvo palankiausioje pozicijoje kovoje dėl III-ios vietos.

Vis gi prasidėjus antrajam kėliniui Mažeikiuose Šiaulių FA  gan greitai įgijo persvarą po Vytauto Mituzo įvarčio (1:0) ir jau šiauliečiai tuo metu „šoktelėjo“ į trečiąją poziciją.

„Išvykos“ rungtynes savoje aikštėje žaidusi „FK Minija“ antrąjį kėlinį pradėjo visiškai kitokiu žaidimu. Pirmiausia aktyviu puolimu privertė „Atlantą B“ likti mažumoje už paskutinės vilties pražangą. Dar po kelių minučių Evaldas Kaliniauskas po kampinio pakeltą kamuolį galva siuntė į vartus ir atgaivino „FK Minijos“ viltis (1:1). Žinodami, kad viskas priklauso tik nuo jų pačių, kretingiškiai nemažino puolimo, bet ilgą laiką švaistė progas vieną po kitos.

Artėjant rungtynėms į pabaigą ir nesikeičiant rezultatui Mažeikiuose, „FK Minija“ rungtynių pabaigoje surengė varžovų vartų šturmą ir sugebėjo uždirbti 11 metrų baudinį, kurį šaltakraujiškai realizavo Teodor Ganchev (2:1). Šis pergalingas rezultatas leido „FK Minijai“ užsitikrinti III-ąją vietą galutinėje rikiuotėje. 

Tuo tarpu Šiaulių FA, nors ir baigė rungtynes pergalingai 1:0, turėjo tenkintis ketvirtąją vieta.

Šiauliuose rungtyniavusios „Juventos-99“ ir „Akmenės Cemento“ komandos kovojo dėl šeštosios vietos. Beveik įpusėjus pirmajam kėliniui „Juventa-99“ buvo išsiveržusi į priekį 1:0, „Akmenės Cementas“ dar iki pertraukos išlygino rezultatą 1:1, kuris išsilaikė iki rungtynių pabaigos. Tad žinant, kad „Atmosfera“ paskutinėse rungtynėse neiškovojo taškų, „Akmenės Cementas“ išlaikė šeštąją vietą. „Atmosferai“ septintą poziciją lėmė tik geresnis bendras įvarčių skirtumas, nes su „Juventa-99“ buvo pasidalinusios po pergalę (3:1 ir 0:2).

Pirmenybės baigėsi nugalėtojų „Gargždų Pramogos-SC“ ir antros vietos laimėtojų „Širvėnos“ tarpusavio dvikova. Turnyrinei lentelei įtakos nebeturėjusi dvikova baigėsi kiek netikėtu akibrokštu – „Širvėna“ pademonstravo rezultatyvų puolimą ir net 8:0 įveikė be diskvalifikuoto gynybos ramsčio kapitono Giedriaus Ratkaus rungtyniavusią „Gargždų Pramogos-SC“ komandą. Šiose rungtynėse „hetriku“ pasižymėjęs Marius Ligeika tapo rezultatyviausiu pirmenybių žaidėjų, įmušęs 13 įvarčių per sezoną.