Naujienos

Atgal

Naujienos

Pergalė Šiauliuose

2017 08 21

Kretingiškiai rungtyniavo tokios sudėties: vartininkas Martynas Viluckas, gynėjai Nerijus Jurkaitis, Deivydas Gedvilas, Kazys Mažionis (komandos kapitonas), Evaldas Kaliniauskas, saugai Džiugas Narkus (46' Aurimas Anužis), Teodor Ganchev, Ismail Abdisamad, Mantas Elzbergas (89' Vakaris Jaruševičius), puolėjai Andrius Paulauskas, Mindaugas Grušauskas (80' Edvinas Andrijauskas).

„FK Minija“ nuo rungtynių pradžios perėmė kamuolio kontrolę, taip neleisdami šeimininkams kurti atakų. 32-ąją minutę Amdrius Paulauskas sėkmingai skersavo kamuolį iš dešinės, o Mindaugas Grušauskas šį perdavimą smūgiu galva pavertė į įvartį. Besibaigiant kėliniui 43-iąją minutę A.Paulauskas ir pats įmušė įvartį. Prasižengus šiauliečiui, iš maždaug 23 metrų buvo skirtas baudos smūgis. Puolėjas kaire koja sėkmingai perkėlė žaidėjų gyvatvorę ir pelnė jau 5-ąjį įvartį šiame sezone.

Iškart po pertraukos, 48-ąją rungtynių minutę, „Juventai-99“ pavyko sušvelninti atsilikimą – 2:1. Pajutę, kad gali pelnyti bent lygiasias, šiauliečiai vis dažniau lankėsi „FK Minijos“ aikštės pusėje. Tai leido kretingiškiams kurti pavojingas kontraatakas. Dažnai jų smaigalyje atsidurdavo bulgaras T.Ganchev, tačiau nei jam, nei kitiems nepavykdavo sėkmingai atlikti lemiamo smūgio.

Laimėjusi „FK Minija“ su 16 taškų pakilo į trečią turnyrinės lentelės vietą. Šiaulių „Juventa-99“ su 9 taškais išliko priešpaskutinė – aštunta.

Kitose turo rungtynėse „Gargždų Pramogos-SC“ namie 2:1 įveikė Šiaulių FA, Mažeikių „Atmosfera“ ir „Klaipėdos Atlantas B“ sužaidė 1:1, Plungės „Babrungas“ namie 2:3 pralaimėjo „Akmenės Cementui“. Verta paminėti, kad tai buvo pirmieji Plungės futbolininkų įmušti įvarčiai pirmenybėse.

Kitas rungtynes Kretingos „FK Minija“ žais rugpjūčio 26 d. 15 val. namie su čempionato lyderiu „Gargždų Pramogų-SC“ komanda.