Naujienos

Atgal

Naujienos

Pirmas ratas baigtas pralaimėjimu

2017 07 05

Rungtynes kretingiškiai žaidė tokios sudėties: vartininkas Martynas Viluckas, gynėjai Nerijus Jurkaitis, Deivydas Gedvilas, Kazys Mažionis (komandos kapitonas, 60' Evaldas Kaliniauskas), Mantas Mažionis, saugai Artūras Anužis, Tomas Galdikas, Yahya Saeed (46' Edvinas Andrijauskas), Aurimas Anužis (67' Tomas Jonušas), puolėjai Andrius Paulauskas, Mantas Elzbergas.

Rungtynės prasidėjo didele žvalgyba. Komandos labiau rūpinosi savo vartų saugumu nei ieškojo kelių į varžovų pusę. Žaidimas vyko aikštės viduryje, kur nė viena komanda neturėjo apčiuopiamos persvaros. Tik įpusėjus kėliniu darbo atsirado ir komandų vartininkams. Nestiprų M.Elzbergo smūgį „Atlanto B“ vartininkas Vincentas Šarkauskias lengvai sugavo, o nuo tolimo A.Paulausko šūvio išgelbėjo tik pirštų galais nukreipdamas kamuolį virš vartų. Kėlinio pabaigoje rimtas pavojus kilo prie „FK Minijos“ vartų. Nors baudos smūgį, kurį atliko pagrindinės „Atlanto“ komandos žaidėjas ukrainietis Kostiantynas Šultsas, M.Viluckui atremti pavyko, bet lemtingas buvo po to sekęs kampinis. Kretingiškiams pavyko pakeltą kamuolį šiek tiek išmušti, tačiau jį gavo prie 16 metrų linijos stovėjęs svečių gynėjas Ainis Vilavičius. Jis stipriu smūgiu vienu lietimu pralaužė visas gynybines užtvaras.  

Antrasis kėlinys vėl prasidėjo be didesnių progų prie abiejų komandų vartų. Kėlinio viduryje buvo pašalintas „FK Minijos“ gynėjas M.Mažionis. Bėgdami prie kamuolio, Mantas su varžovu abu laikėsi vienas už kito. Teisėjas pražangą skyrė besigynusiam, už tai dar parodė ir geltoną kortelę. Tai buvo jau antroji minijiečiui, reiškusi kad toliau „FK Minija“ turės rungtyniauti vienu žaidėju mažiau. Įgavęs pranašumą Klaipėdos „Atlantas B“ pradėjo regzti pavojingesnes atakas. Besibaigiant kėliniui išlyginti rezultatą gavo ir kretingiškiai. Tačiau tiek A.Paulausko, tiek T.Galdiko baudos smūgiai buvo netikslūs. Įtemptos rungtynės baigėsi minimalia klaipėdiečių pergale 1:0.

Pralaimėjusi „FK Minija“ su 10 taškų išliko penktoje turnyrinės lentelės vietoje, tačiau kretingiškius dar gali aplenkti rungtynėmis mažiau sužaidusios komandos. Tarp tokių yra ir Klaipėdos „Atlantas B“, kurie dabar turi 8 taškus ir yra septintoje vietoje.

Komandoms sužaidus pirmąjį ratą II lygos Vakarų zonos pirmenybėse bus paskelbta pertrauka. Planuojama, kad antrasis ratas prasidės rugpjūčio pradžioje.